РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПРИПАДНИКЕ СЛУЖБЕ ЗА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ У КПЗ БЕОГРАД

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије расписала је данас конкурс за пријем у стални радни однос 25 припадника Службе за обезбеђење у Казнено-поправном заводу у Београду, једноj од најсавременијих установа изграђеној у складу са свим стандардима Европске уније и Савета Европе.

Пријемом посвећених и одговорних људи Управа жели да још више унапреди рад ове службе, будући да је овај завод у протекле три године запослио 57 нових командира.

КПЗ Београд, који је отворен 2011. године, завод је затвореног типа са специјалним техничким системом заштите. Цео комплекс ограђен је периметарским системом заштите, а сам објекат осигуран је са више стотина камера за видео-надзор и осматрачницама са непробојним стаклом.

Завод је аутентичног шестоугаоног облика површине 12.500 квадратних метара, у чијем средишту се налази велики амфитеатар који је са павиљонима повезан са три пасареле.

Конкурс је објављен на интернет адреси Министарства правде www.mpravde.gov.rs, порталу е-управе и Националне службе за запошљавање, као и у листу „Послови“.

Рок за подношење пријава заинтересованих кандидата је 15 дана и траје до 23. новембра.

Управа за извршење кривичних санкција запослила је 532 припадника Службе за обезбеђење у више завода у Србији од 2020. године, а у току је пријем 93 командира у 11 казнено-поправних установа.

У стални радни однос примљено је и 127 командира приправника у новом КПЗ у Крагујевцу, који је почео са радом 15. новембра прошле године, додаје се у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција.