ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА АУТОБУСА И ТЕРЕТНИХ ВОЗИЛА

Mинистарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да ће припадници Управе саобраћајне полиције од 6. до 12. новембра спровести акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Акција ће се спроводити у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Током трајања акције, саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила, а посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

У циљу унапређења безбедности деце у саобраћају, саобраћајна полиција ће вршити интензивну контролу аутобуса којима се врши превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и аутобуса којима се обављају други видови организованог превоза деце.

Од почетка ове године, саобраћајна полиција открила је приликом контроле саобраћаја око 108.000 прекршаја које су учинили возачи теретних возила и 4.000 прекршаја које су учинили возачи аутобуса, наводи се у саопштењу.