КЛАДОВО: ОБНОВЉЕН И ОПРЕМЉЕН ВРТИЋ

Поводом завршетка пројекта спровођења мера популационе политике, председник општине Кладово, Саша Николић и заменик председника Бојан Божановић, посетили су предшколску установу „Невен 1“ и деци донели поклон играчке. У знак захвалности, весела и раздрагана деца за госте су извела приредбу.

Председник општине захвалио се деци и запосленима и истакао да ће локална самоуправа наставити да улаже у ПУ „Невен“, како би имали још боље услове.

-Ове године уложили смо заједно са ресорним министарством скоро 10 милиона динара у реконструкцију и реновирање овог објекта. Сарадња између локалне самоуправе, Владе Републике Србије и ресорних министарстава је неопходна. Општина Кладово нема велики буџет и не би могли неке пројекте да изведемо из нашег локалног буџета. Али, зато постоје пројекти и програми који се расписују преко ресорних министарстава и фондова Европске уније на које аплицирамо, и захваљујући којима смо завршили и сређивање тврђаве Фетислам, рекао је Николић.

Слађана Штерлинг, директорка ПУ „Невен“, захвалила се локалној самоуправи и председнику општине, Саши Николићу, јер је установа добила пуно играчака и новог материјала и боље услове за рад, како би деца могла што квалитетније да проведу време у вртићу. „Деци много значи, најбитније је да су срећна, задовољна и опремљена играчкама и средствима за њихов узраст. Подршка локалне самоуправе и ресорног министарства значи, и не можемо довољно да им се захвалимо колико су учинили за нас. Увек су ту за нас, брину о малишанима и ПУ „Невен“, рекла је директорка ове предшколске установе.

Пројекат је обухватао санацију мокрих чворова, репарацију 650 квадратних метара паркета у приземљу вртића и 200 комплета дечије постељине. Средства за обнову и опремање вртића обезбедили су Министарство за бригу о породици и демографију и локална самоуправа.

вртић „Невен“

фото: ПУ „Невен“ и Општина Кладово