КЛАДОВО: КОНЦЕРТ НА ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ ИСПУЊЕН ЕМОЦИЈАМА

Програм прославе Дана општине Кладово и великог јубилеја пет векова тврђаве Фетислам, под покровитељством локалне самоуправе, завршен је спектакуларним концертом на Летњој позорници. Квалитетном музиком и игром, публици су се у најбољем светлу представили хор Европол „И. Каподистриа“ са Крфа, фолклорни ансамбл „Венац“ из Грачанице и певачица духовних и родољубивих песама Даница Црногорчевић. Фетислам и Кладово били су испуњени огромном енергијом пријатељства, поштовања, разумевања и солидарности.

Четворогласни мешовити Хор Европол „И. Каподистриа“ са Крфа, састављен од 55 чланова, својим извођењем грчких песама одушевио је публику. Концерт грчких пријатеља је завршен српском песмом „Тамо далеко“, чијем се извођењу придружила и публика. У знак српско-грчког пријатељства, захвалили су Саши Николићу, председнику општине Кладово, на позиву и предивном гостопримству, и поклонили нашем граду икону највећег крфског свеца Св.Спиридона, ликере и слатко са овог грчког острва.

Са програмом „Грачаница кроз векове“ Национални фолклорни ансамбл „Венац“ из Грачанице је игром и песмом на најлепши начин приказао њихову мисију ширења српске културе и уметности. Ансамбл је у народу препознат не само као стуб очувања традиције и културног идентитета, већ и као важна установа за опстанак и останак српског народа на Косову и Метохији, који сакупља, чува, негује, развија и презентује културно наслеђе, не само Косова и Метохије, већ целе Србије.

На крају вечери кладовској публици се концертом „У част предака за будућност потомака“ представила Даница Црногорчевић својим етно, духовним и родољубивим песмама. Све овације многобројне публике побрала је песма „Весели се српски роде“.

Културни програм на велелепној Летњој сцени тврђаве Фетислам завршен је величанственим ватрометом и бакљадом.

фото: Туристичка организација општине Кладово и ТВ Кладово

ИЗВОР/ Општина Кладово