У ВИЗИТОР ЦЕНТРУ ТРВЂАВЕ ФЕТИСЛАМ ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕНИЦИМА ОПШТИНЕ КЛАДОВО

Свечано уручење награда и признања најуспешнијим ученицима, у протеклој школској години, основних школа са територије општине и Средње школе Кладово, уприличено је на Видовдан у Визитор центру тврђаве Фетислам. Општина Кладово обезбедила је средства за 57 најуспешнијих ученика-за ђаке генерације, добитнике Вукове дипломе, за ученике са просечном оценом 5,0 и учешћем на републичким такмичењима, као и за освојене награде на републичким такмичењима. Похвалнице и награде успешним ђацима уручили су Саша Николић, председник општине Кладово и Бојан Божановић, заменик председника.

Обраћајући се ученицима, просветним радницима, директорима, родитељима и гостима, Саша Николић, председник општине Кладово, је истакао „изузетна ми је част што се већ традиционално на данашњи дан, Видовдан, празник у коме се преплићу историја и обичаји, Дан који слави слободу, достојанство и једнакост, састајемо да са поносом укажемо поштовање најуспешнијим“.

– Општина Кладово своју инспирацију и снагу види у младости која представља будућност овог краја и наше Србије. Зато смо се окупили у амбијенту тврђаве Фетислам, који је исписао историју овог града, а коју ћете ви дописати вашим животима, радом, знањем и успесима. На почетку тог изазовног пута, намера нам је да вас подстакнемо и наградимо. Нека симболичне новчане награде, нижу нове личне успехе али и жеље да будете самосталнији, самосвеснији и још успешнији. Радујте се свакој новој победи и остварењу и са поносом носите име свог краја јер ви презентујете оно што је овде највредније-младост, енергију и инвентивност која ће креирати будућност. Ми се обавезујемо да наредним генерацијама ученика и просветних радника омогућимо још боље услове за образовање и живот становника општине. На том путу, настављамо заједно поштујући уложен рад и резултате. Ми смо ваша подршка, а ви сте светла будућност која је вашим успесима обојена оптимизмом. У име Општине Кладово желим вам још пуно успешних изазова и све најлепше, истакао је Саша Николић.