РУКОМЕТАШИЦА ИЗ БОРА САРА РАДОВИЋ ШЕСТА У КАТЕГОРИЈИ НАЈБОЉИХ ИГРАЧИЦА ЕВРОПЕ

Рукометашица ЖОРК Бор и репрезентативка јуниорске репрезентације Србије, Сара Радовић из Бора заузела је шесто место у категорији најбољих играчица у Европи. Због тако високо рангираног места у спорту, Сара је добила позив да присуствује тродневном рукометном кампу који ће почетком децембра бити одржан у Бечу.

Изузетан постигнут успех ове младе рукометашице свакако је био повод да се уприличи пријем у Градској кући. У друштву свог тренера и чланова спортског клуба, Сара је на пријему са градоначелником Бора, Александром Миликићем разговарала о досадашњим постигнутим успесима, али и о даљим плановима у овом екипном спорту.

Седамнаестогодишња Сара Радовић ће током кампа, осим дружења са девојкама из Европе и разменом искустава, проћи и едукацију што ће јој много значити у даљем напредовању у овом спорту. Како и сама каже, унапред се радује свему томе и нада се да ће се у Бор вратити богатија за још једно искуство.

Ово је само још један пример да Град Бор из године у годину постаје препознатљив, како по индивидуалним, тако и по екипним спортовима. Данас смо разговарали колико је подршка града неопходна за развој спорта. Желимо да овако млади спортисти напредују, праве добру каријеру. Иако је још увек рано причати о томе, с обзиром да је Сара изузетно млада, али жеља нам је да се после завршене каријере врате у свој град из ког су поникли како би правили неке нове резултате у раду са другом децом, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић на пријему.

Улагањем у спортску инфраструктуру и објекте свакако је један од приоритета локалне самоуправе а суфинансирањем спортских клубова дајемо ветар у леђа нашим младим спортистима. Град Бор ће наредне године, из локалног буџета, издвојити 90 милиона динара што је веома важна подршка у развоју спорта. Осим тога у плану је изградња новог спортског комплекса у насељу Металург. „Бисери Бора“ као што је Сара и многи попут ње свакако заслужују да им утабамо стазу којом ће корачати ка новим медаљама.