ПРИПАДНИЦИ МУП-А ТОКОМ НОЋИ ЕВАКУИСАЛИ 75 ОСОБА ИЗ ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације, након обилних падавина током ноћи, евакуисали 75 особа из поплављених подручја у различитим деловима земље, а тренутно је на снази ванредна ситуација у 37 општина.

На подручју Сокобање евакуисано је укупно 25 особа из места Јабукар и Чаир, док је у насељу Палилула у Крагујевцу евакуисано 14 особа, од чега је једно дете.

У селу Трнава код Јагодине евакуисане су 22 особе, две особе су извучене из поплављеног аутомобила у Великој Врбници код Крушевца, а четири особе су евакуисане из места Врдула и Бапско поље код Краљева.

Такође, у селу Туларе код Прокупља евакусиане су три особе, а у местима Вича, Кучићи и Мршници код Чачка још пет особа.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а су, осим евакуације, ангажовани и на црпљењу воде у свим наведеним местима.

Од 26. маја, кад су почеле обилније падавине на територији Србије, припадници Сектора за ванредне ситуације били су ангажовани на 603 интервенције са укупно 1.300 ватрогасаца-спасилаца, 642 возила и 632 пумпе, док је 55 припадника Специјалистичког тима за спасавање и рад на води ангажовано са 17 возила и 22 чамца.