Прво такмичење у Бору, у певању песама Миње Суботе

Фондација Миња Субота прошле године покренула је такмичење које пружа могућност деци да изразе свој музички таленат, а захваљујући Тамари Глишић, координатору такмичења за град Бор, ове године такмичиће се и најмлађи Борани.

Намера нам је да песмом и музиком деци укажемо на праве и трајне вредности и да оживимо мелодије које су оставиле неизбрисив траг у сећању многих генерација које су расле уз „Музички тобоган“ и великог уметника-водитеља Мињу Суботу. Имамо јако талентовану децу и очекујем да ћемо открити нове таленте које ћемо усмерити даље”, објаснила је Тамара Глишић.

По пропозицијама пева се једна Мињина и једна дечија песмица, строфа и рефрен. Такмичари су подељени у пет категорија, од предшколског узраста, до осмог разреда, а у свакој категорији деца имају шансу да освоје прво, друго и треће место. Лауреат, најбољи из сваке групе, такмичиће се у Београду где ће селекцијом бити изабрани најбољи који ће се такмичити у Пожаревцу, Новом Саду, Нишу и Београду, а финале ће бити одржано 8.новембра на рођендан Миње Суботе у Београду.

Прво такмичење у Бору, у певању песама Миње Суботе, одржано је у ОШ „3. Октобар“.

У наредном периоду уз залагање свих наставника музичке културе, етно радионице, радионице певања, град Бор ће овакве акције наставити да подржава”, рекао је Бобан Стојановић, помоћник градоначелника Бора.

Прво такмичење у Бору, у певању песама Миње Суботе, одржано је у ОШ „3. Октобар“, а такмичило се тридесетак певача.