ПОЖАР У КОМПАНИЈИ ЗИЈИН

Брзом реакцијом Ватрогасно-спасилачке екипе и Сектора за ванредне ситуације, евакуисани су рудари, услед пожара који је данас око 11 сати избио у производном делу компаније Зијин.

Обишао сам наше рударе који су збринути у Општој болници у Бору, након пожара који се десио у борској Јами. Захваљујући брзој и координисаној интервенцији и професионализму ватрогасаца и медицинског особља, рудари су евакуисани из Јаме и нема повређених. Као командант Штаба за ванредне ситуације, поносан сам на наше тимове који су одмах изашли на терен, успели да спрече повреде и збрину рударе који су били изложени диму“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

На одељење Опште болнице у Бору рудари су збринути због удисања дима, сви су стабилно и нису животно угрожени“, истакла је Ана Голубовић Спасојевић, в.д. директора Опште болнице у Бору.

Компанија Зијин саопштила је, да је данашњи пожар избио на извозном окну рудника „Јама“. Претпоставља се да је до њега дошло услед паљења траке за облагање дробилице.

Пожар је локализован око 13 сати а детаљном истрагом утврдиће се детаљи овог догађаја.

Извор/ Фото/ Град Бор