Повећање месечне накнаде незапосленима у програму „Моја прва платаˮ

Mинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је Влада, на предлог ресорног министарства, усвојила измене Уредбе о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, којимa је омогућено повећање износа месечне новчане накнаде незапосленим младим људима који ће бити укључени у тај програм по новом јавном позиву.

За младе са средњим образовањем месечни износи су повећани са 25.000 на 28.000 динара, а за младе са високим образовањем са 30.000 на 34.000 динара.

Нови јавни позив за реализацију овог програма расписала је Национална служба за запошљавање данас, 10. октобра, а детаљне информације биће доступне на веб-сајтовима www.nsz.gov.rs и www.mojaprvaplata.gov.rs.

„Моја прва платаˮ се реализује са циљем оспособљавања за самосталан рад 10.000 младих са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства, који се налазе на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.

Програм се спроводи код послодавца који припада приватном или јавном сектору, док приоритет имају послодавци из приватног сектора, а нарочито послодавци из девастираних подручја.

До сада су реализована три циклуса програма „Моја прва платаˮ, у који је укључено више од 24.000 младих, наводи се у саопштењу.