ОБЈАВЉЕНИ ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Mинистарство просвете Владе Републике Србије саопштило је да су прелиминарни резултати завршног испита објављени данас у 11 часова на порталу Моја средња школа (www.mojasrednjaskola.gov.rs), што је скоро дан раније него што је то предвиђено календаром уписа.

Ранија објава резултата завршног испита остварена је захваљујући унапређењу информационог система и процеса за реализацију завршног испита на коме су радили Министарство просвете, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, као и Факултет организационих наука.

Резултати објављени дан раније пружају додатно време деци да заједно са својим родитељима сагледају резултате тестова и припреме евентуалне приговоре.

Унапређење, које је имплементирано од ове године, односило се на успостављање 33 центра за скенирање тестова, што је омогућило већу ефикасност и објективност овог дела процеса.

Такође, унапређивањем целокупне ефикасности процеса, у односу на претходне године када се расподела по школама одиграла 13. јула, ове године ће то бити чак десет дана раније, 3. јула.

Влада Србије, Министарство просвете и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу наставиће да унапређују процес завршног испита како би се деци пружила максимална подршка током овако важног процеса за њихову будућност.

Такође, наставком рада на ефикаснијем процесу, читавим породицама олакшава се и скраћује неретко стресан процес уписа и обезбеђује им се више времена за организовање сопственог времене током дана распуста, растерећених од обавеза у вези са уписом у средњу школу.