НОВО ВОЗИЛО ЗА ПАТРОНАЖНУ СЛУЖБУ ДОМА ЗДРАВЉА У БОРУ

Mинистарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић уручила је служби Поливалентне патронаже у Дому здравља Бор кључеве новог возила, које ће омогућити већи обим посета породиљама у првим данима родитељства.

Кисић је истакла да је родитељима, када беба тек дође у кућу, подршка ове службе, односно једне ефикасне и стручне екипе, од великог значаја и да јој је веома драго што ће она сада бити много доступнија.

Према њеним речима, за набавку овог возила Министарство је, преко Јавног конкурса за спровођење пронаталитетних мера у локалним самоуправама, издвојило 2,5 милиона динара, док је општина Бор издвојила 1,7 милиона динара.

Поред набавке возила, овим средствима организоване су и радионице за труднице у склопу патронажне службе у Дому здравља Бор, које је министарка посетила овом приликом.

Кисић је навела да је Бор локална самоуправа која и поред никада веће државне финансијске подршке породицама са децом, издваја и додатна средства за спровођење мера пронаталитетне политике, као што су финансијска подршка за свако рођено дете, бесплатни вртићи за треће дете, подршка за незапослене мајке, бесплатни уџбеници и слично.

Све је то допринело да у Бору, већ почетком септембра, број новорођених беба буде већи у односу на целу прошлу годину, као и да све већи број младих остаје да живи у овом месту.

Градоначелник Бора Александар Миликић истакао је да је задатак целог друштва да мисли о будућности деце.

Он је поновио да се у Бору, из године у годину, рађа све већи број деце, да је просечна зарада једна од највећих у земљи, као и да је број незапослених значајно опао у току претходних година.

То нас све обавезује да наставимо да размишљамо и радимо у том правцу да све више људи остане да живи овде и оснује своје породице, истакао је Миликић и исказао захвалност Министарству за бригу о породици и демографију на значајној подршци.