НА ВАЉА РНЖУ ДАНАС ЈЕ ОБЕЛЕЖЕН 7. ЈУЛИ – ДАН УСТАНКА У СРБИЈИ

На Ваља Рнжу данас је обележен 7. јули – Дан устанка у Србији. Данашњи дан посвећен је сећању на догађаје из Другог светског рата када су храбри борци устали у одбрану слободе и пружили отпор окупаторима.

На овом важном историјском месту, окупиле су се борачке организације из Злота, Бора, Сокобање, Неготина, Бољевца, Подгорца, заједно са представницима општине Бољевац и града Бора, који су на споменик палим борцима положили цвеће и венце.

Свечаност је окупила представнике борачких организација из различитих градова, што је показатељ јединства и заједништва у очувању сећања на прошлост и херојске подвиге.

Представници општине Бољевац и града Бора такође су присуствовали обележавању, показујући подршку и важност оваквих догађаја у локалној заједници.

Обележавање Дана устанка на Ваља Рнжу има посебан значај за све учеснике и присутне, јер се на овај начин чува сећање на хероје прошлости и подстиче осећај патриотизма и љубави према својој земљи. Овај догађај је прилика за изражавање захвалности према храбрим борцима који су своје животе дали за слободу и независност.