КОНТРОЛА АУТОБУСА КОЈИ ОБАВЉАЈУ ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ДЕЦЕ

„Апсолутни императив Министарства унутрашњих послова је безбедност деце и зато позивамо све привредне субјекте који се баве организованим превозом да на прописан начин учествују у саобраћају, како би се обезбедило да на сигуран и прописан начин одвезу децу на жељене дестинације“, поручио је данас Дејан Стевић из Управе саобраћајне полиције.

„У овом периоду године наши најмлађи одлазе на екскурзије са којих лепе успомене могу имати само уколико буду били безбедни“, рекао је Стевић и додао да је од почетка године Управа саобраћајне полиције преконтролисала више од 11.000 аутобуса који обављају организован превоз деце.

Прецизирао је да је у 20 случајева откривена техничка неисправност аутобуса, да су 23 возача искључена из саобраћаја због различитих неправилности, а чак десеторица због тога што су били у алкохолисаном стању.

„Безбедност деце мора бити апсолутни приоритет свих нас. Припадници Министарства унутрашњих послова, као и сваке године, контролисаће да ли аутобуси и возачи аутобуса испуњавају све неопходне услове и неће дозволити поласке на екскурзије док не буду испуњени сви услови прописани у складу са Правилником о начину обављања организованог превоза деце“, казао је Стевић.