КОМУНАЛНА МИЛИЦИЈА ГРАДА БОРА ДО СЕПТЕМБРА ОБАВЉА САВЕТОДАВНЕ ФУНКЦИЈЕ

У Бору је почела са радом Kомунална милиција која ће до септембра месеца обављати саветодавне функције.

У сарадњи са полицијом и инспекцијским службама контролисаће  непрописно паркирање на јавним површинама, одлагање отпада, прављење буке, чување домаћих животиња и других прописа који се односе на комунални ред, као и контролу над применом закона и одлука локалне самоуправе.

Грађани представке могу поднети лично у просторијама Kомуналне милиције која се налази у улици Николе Пашића бр. 14, на петом спрату, или послати на емаил: комунална.милиција@бор.рс, као и на број телефона 060 27 27 047.

На возилу Kомуналне милиције  биће инсталиран уређај сцан-цар који ће регистровати непрописно заустављање и паркирање возила на јавним површинама, као и местима предвиђеним за особе са инвалидитетом, а подаци ће аутоматски бити прослеђени Полицијској управи у Бору.

Апелује се  на грађане да пре бацања кабастог отпада контактирају надлежне службе како се не би ставарале дивље депоније у граду, а такође и на  власнике нерегистрованих, хаварисаних возила и приколица , да уклоне возила са јавних површина, како не би дошли у ситуацију да буду новчано кажњени.

Увођење Kомуналне милиције представља корак ка уређенијем и чистијем граду, где ће се грађани подстицати на поштовање комуналних правила и очување животне средине. Очекује се да ће ефикасно спровођење ових мера допринети стварању бољег животног амбијента за све грађане Бора.