КЛАДОВО: ЈЕСЕЊЕ УРЕЂЕЊЕ ГРАДА

Јавно предузеће „Комуналац“ завршило је садњу сезонског цвећа, за чију реализацију је средства из буџета обезбедила локална самоуправа. На територији наше општине од почетка године посађено је поред жбунастих, листопадних, четинарских садница и око 23.000 цветница.

Посађен садни материјал одише естетиком, хармонијом боја и облика, како у самом граду, тако и у Фетисламу, Градском парку, испред Ватрогасног дома, библиотеке, на Пристану, код ОШ „Вук Караџић“, појединим месним заједницама, и у Обилићевој улици „таласи“, поред којих се мештани и туристи радо сликају.

-Бринемо о чистоћи и лепоти нашег града, о зеленим и парковским површинама. На овом веома креативном и захтевном послу садње ангажовано је осам радница. Исто толико радника упослено је и на кошењу травњака, које траје од априла до новембра месеца, где се по плану и програму, коси најмање четири пута месечно. Ове године садили смо украсно и сезонско биље-бегоније, петуније, висеће мушкатле, каранфилиће, копривице, сулфиније, и сада разнобојне хризантеме и љубичице. Град нам је лепо уређен и са оплемењивањем зелених површина нећемо стати, с поносом истиче Љубиша Папоровић, извршни директор чистоће и зеленила у ЈП „Комуналац“.