КЛАДОВО: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

У сали Скупштине општине Кладово данас су потписани и додељени уговори о суфинансирању пројеката удружења грађана из буџета Општине Кладово. Потписивању уговора присуствовали су представници удружења, Саша Николић, председник општине и Мина Новаковић, председник Комисије за спровођење поступка за доделу средстава из буџета за подстицање програма и пројеката од јавног интереса које реализују удружења грађана.

Саша Николић, председник општине Кладово, рекао је да је Комисија за доделу средстава, састављена од три члана, расподелила средства удружењима која су конкурисала на Јавном позиву.

-Покушали смо да удружењима која су конкурисала изађемо у сусрет. Ове године Комисија је опредељена средства из буџета општине Кладово, у износу од 5,2 милиона динара, доделила за 27 удружења, колико је и конкурисало. Општина Кладово ће увек помагати удружења грађана како би они остварили своје циљеве. Данас упућујем молбу удружењима да активно учествују не само око буџета удружења, већ да се као и сви остали грађани, у што већем броју, укључе и у креирање локалног буџета. На тај начин сви можемо да дамо допринос да наше Кладово буде још боље и лепше место за живот, рекао је председник општине Кладово.

Мина Новаковић, председник Комисије за доделу средстава, пожелела је удружењима успешан рад и истакла да будући корисници приликом предаје својих пројеката користе формуларе са сајта општине, да редовно прилажу рачуне, и приликом реализације својих активности а односе се на састанке, радионице, куповину материјала и опреме исте доказују фотографијама, листом присутности и записницима.

Представници удружења „Нада“, АКУД „Полет“, „Мисија креатива“ и Добровољно ватрогасно друштво Кладово, истакли су да одлично сарађују са локалном самоуправом, да им значе опредељена средства и да ће она бити наменски искоришћена за реализују пројектних активности.

Из буџета Општине Кладово издвојено је 5,2 милиона динара за суфинансирање пројеката удружења грађана у оквиру четири области – за заштиту животне средине средства је добило пет удружења, девет удружења за социјалну и дечју заштиту, 12 удружења за развој културе и информисања и једно удружење за деловање у ванредним ситуацијама.