ДАН ГРАДА БОРА

Поводом 3. oктобра Дана ослобођења Бора у Другом светском рату, на спомен обележју стрељаним и обешеним партизанима у центру града, положени су венци.

Почаст су им одали представници локалне самоуправе, Војске Републике Србије, СУБНОРА-а, делегација града побратима, Kриве Паланке и представници руске амбасаде.

Нека ово место буде подсетник да се историја не сме заборавити. Преносите сећање на младе генерације који морају да знају историју свога народа”, рекао је најстарији учесник ослободилачке борбе, Стојан Рајлић – деда Столе, који је подсетио на важност данашњег датума.

Свечаном академијом у Сали Музичке школе настављено је обележавање Дана града Бора. Најзаслужнијим грађанима, додељене су плакете за њихов несебичан рад и ангажовање на разним пољима.

Октобарску награду Града Бора, ове године, добио је полицајац Урош Петровић за хуманост и херојство.

У вишечасовној потрази за двогодишњим дететом које је нестало у Доња Белој Реци, Урош је без оклевања реаговао и брзо пронашао малишана пруживши му неопходну помоћ и заштиту.

Плакете за постигнуте резултате додељене су борској филијали Националне службе за запошљавање изузетно залагање у спровођењу мера активне политике запошљавања. Захваљујући доброј сарадњи Националне службе за запошљавање, Град Бор је добитник признања за допринос запошљавању кроз мере активне политике запошљавања.

Кик боксеру Бобану Николићу за успешне спортске резултате. Овај млади момак се већ окитио титулом светског вице шампиона, титулом двоструког Балканског шампиона али и титулама првака на државном нивоу. Поносан је на златну медаљу коју је кући донео са Европског првенства у кик боксу.

Вариоцу Драгани Аврамовић за одговорно и професионално обављање радних дужности. Изузетан успех остварује као варилац у ЈКП „Топлана“, а њен професионализам и стручност су без премца. Њено умеће је познато и поштовано.

Мајстору фрулашу Стефану Радовановићу за чување традиције и изворне музике нашег краја. Његово изванредно мајсторство на фрули и посвећеност очувању музичке традиције заслужују дубоко признање. Три пута је освојио прво место на такмичењу у Прислоници према оцени публике и три пута према мишљењу стручног жирија, чиме је стекао лауреат „Мајсторског писма“, престижног признања које носи мали број уметника.

Као и ученици Неди Илић за изузетне резултате на такмичењу. Неда је на такмичењу из српског језика и културе изражавања у Тршићу освојила прво место са максималним бројем поена.

Свечаности су поред представника локалне самоуправе, одборника града и некадашњих председника општине Бор, присуствовале и делегације братских градова, градова из окружења, као и представници МУП-а, Војске РС, свештенства, компанија, привредника и удружења.