ДАНАС ПОЧИЊЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

Претходног дана на путевима у Републици Србији догодило се 63 саобраћајних незгода, у којима је повређено 22, а погинуло је 1 учесника у саобраћају.


Обавештавамо све грађане да ће од данас до уторка, 20. јуна, у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), бити спроведена међународна акција појачане контроле саобраћаја усмерена на откривање прекршаја
управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.


У склопу ове акције, од суботе, 17. јуна у 12.00 часова до недеље, 18. јуна у 12.00 часова, широм Европе биће реализован такозвани Alcohol and Drugs Marathon, када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

С обзиром да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.