БОР: СКОРО ПОЛОВИНА БУЏЕТА ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Брига за грађане је увек на првом месту. У протеклом периоду остварени су значајни помаци када су капиталне инвестиције у питању. Највидљивији знак напретка нашег града је изградња преко 300 километара нових саобраћајница, али и реконструкција локалних и реjонских путева.

Буџет Града Бора, који је скоро осам милијарди, омогућава реализацију многих пројеката у граду и селима. Асфалтирање, изградња водовода и улагања у систем грејања града су приоритетне инвестиције.

Највише средстава из градске касе у овој години издвојено је за капиталне инвестиције. За асфалтирање путева у граду и селима издвојено је 750 милиона динара, за изградњу водовода у селима и приградским месним заједницама више од 500 милиона, дечијих игралишта 100 милиона динара.

У текућој години укупно за капиталне инвестиције одвојено је 3,2 милијарде динара. Локална самоуправа наставиће и наредне године одржавање града кроз систем инвестиција у уређење путне инфраструктуре, водовода, канализације и свега што буде неопходно грађанима како би живели у што бољим условима.

ИЗВОР/ ФОТО/ ФБ страница Града Бора