БОР: САНАЦИЈА ОДРОНА НА САОБРАЋАЈНИЦИ КОД КРИВЕЉА

На саобраћајници која спаја Кривељ и Мали Кривељ, механизација компаније Зијин ради на санацији и уклањању одрона који се обрушио на пут угрожавајући безбедност мештана овог села, али и радника који свакодневно користе ову деоницу пута.

Овакви одрони не санирају се преко ноћи, већ је потребно одрадити одређене анализе и елаборате. Ми смо као град, заједно са професорима са Техничког факултета одрадили анализе и елаборате за безбедно уклањање одрона. Компанија Србија ЗиЈин Копер нам је изашла у сусрет са механизацијом“, истакао је Марко Николић, члан Градског већа.

Након јунских поплава, дошло је до губитка чврстоће и одроњавања стенског материјала према путу угрожавајући безбедност свих учесника у саобраћају. Његово уклањање је било неопходно али свакако пре тога било је неопходно урадити и процене даљег обрушавања.

У неколико наврата обилазили смо локацију, након тога направљен је комплетан план мера за санацију одрона у ком је у првој фази предвиђено разбијање саме стене и њено повлачење, док ће се у другој фази извршити обезбеђење пута у смислу постављања заштитног зида од бетонских блокова или габиона“, истакао је Радоје Пантовић, професор на Техничком факултету у Бору.

До краја дана, цео одрон ће бити уклоњен чиме ће се обезбедити безбедан пролаз за саобраћај.

ИЗВОР/ ФОТО/ ГРАД БОР