БОР: ПОСТАВКА ПОДЛОГЕ ЗА БАСКЕТ У НОВОМ ГРАДСКОМ ЦЕНТРУ

Поред изградње нових дечијих игралишта, ради се и на реконструкцији постојећих. На спортском игралишту у месној заједници Нови градски центар поставља се подлога за баскет.

Овакве подлоге су одраз савремених стандарда у свету и Европи када је у питању безбедност деце, али и могућност за различите спортске активности као што су кошарка, рукомет и фудбал.

“План је да се следеће године уради 10 оваквих спортских игралишта и на територији града и села, како би имали игралишта по савременим стандардима. Оваква игралишта су битна пре свега за кориснике, за најмлађу децу, јер су безбедна за самокоришћење и оваква игралишта су заступљена како у Европи тако и у свету.

Данас завршавамо и кошаркашко игралиште у Злоту са истом оваквом подлогом које ће бити површине 170 квадрата”, рекао је Марко Николић, члан Градског већа.

Током прошле недеље кренуло је извођење радова на дечијим игралиштима и у плану је да се уради 16 игралишта, 4 у селима и 12 у граду. Ради се и на реконструкцији игралишта код Дома цултуре, где ће две трећине игралишта бити намењено деци, а трећина родитељима са клупама и местом за одмор.

За дечија игралишта ове године из буџета града Бора издвојено је сто милиона динара, а за монтажу подлога на игралиштима 2,5 милиона динара