БОР: ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА ЖИВОТА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Градској кући одржан је округли сто на ком су присуствовали представници локалне самоуправе, председници удружења и организација особа са инвалидитетом. Тема састанка била је унапређење живота особа са инвалидитетом.

Представници удружења и организација изнели су осам захтева о којима се дискутовало. Новица Ђокић, секретар Центра за самостални живот ОСИ Бор истакао је да је прва тема јако битна за све организације а тиче се обезбеђења минималних финансијских средства за рад удружења. Затим увођење аутобуске линије Болница – Бањско поље где би се користили нископодни аутобуси и пет аутобуских стајалишта са обе стране. Затим тумачки преводилац за знаковни језик за особе са оштећеним слухом, стављање у функцију јавног тоалета код Дома културе. Још једна јако битна тема за сва удружења и организације била је обезбеђење једног адаптираног возила за ОСИ који би служио за превоз до здравствених установа.

Већи део захтева биће решен одвајањем новца из локалног буџета, истакао је Иван Вучковић, заменик председника Скупштине града Бора и додао да ће други део бити решен у оквиру сарадње са релевантним институцијама.