Бор: Нова радна машина почела са радом

Нова савремена радна машина за уређење атарских путева на подручју града Бора, почела је са радом. У плану је да се у селу Горњане уреди 90 километара атарских путева, а након тога машина се сели и у остале сеоске месне заједнице. Тим поводом, градоначелник града Бора Александар Миликић са сарадницима обишао је село Горњане.

Веома сам задовољан овим што сам видео на терену. Машина ће на дневном нивоу уређивати око 3 километара путева како би они били репрезентативни за коришћење. Машина се показала као права инвестиција града Бора. Видим велико задовољство мештана јер ће нова радна машина скратити време одржавања путева што ће бити веома значајно за све мештане“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

До сада се проблем атарских путева решавао посипањем и утабавањем ризле коју су велике кише веома брзо односиле. У борским селима има неколико стотина километара атарских путева, а нова радна машина ће омогућити брже и квалитетније одржавање.

Град Бор је једини град у Србији који поседује овакву радну машину која, захваљујући додатним прикључцима, може да дроби, меље, таба, равна, као и да прави канале поред пута. Вредност машине је око 400 хиљада евра.

Фото/ Град Бор