БОР: ДОДЕЛА УГОВОРА ЗА 69 ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА

Уговоре о додели субвенција у области пољопривреде данас је добило 69 пољопривредних произвођача на територији града Бора. Пољопривредници су добили бесповратна средства у износу од 80 одсто цене набављене робе без ПДВ-а.

Град Бор из године у годину константно увећава износ из градског буџета за развој пољопривреде. На овај начин желимо да подстакнемо и младе произвођаче да прошире своју делатност али и да остану на својим имањима како би село живело и опстало.

„Полако сумирамо резултате, ближи нам се буџетирање за наредну годину и морам рећи да је ово једна од успешнијих. Из године у годину развијамо мере подршке пољопривреди уз разговор са свим нашим пољопривредним произвођачима. Данас смо на састанку чули шта је то што би требало променити у наредној години. Оно што ћемо засигурно спровести наредне године је организовање трибина кроз које ћемо спојити пољопривредне произвођаче у мале задруге како би могли заједно да наступају на тржишту ван Бора“, истакао је градоначелник Бора, Александар Миликић.

Ове године за развој пољопривреде из градског буџета опредељено је 47 милиона динара, што је више него претходне године. На овај начин показујемо да нам је пољопривредна производња јако важна. И наредне године, кроз проширење мера за субвенционисање помоћи ћемо пољопривредним произвођачима.