БОР: ДАНАС ПОЧИЊЕ ЛЕТЊА СЕЗОНА КУПАЊА НА БАЗЕНИМА

Летња сезона купања на борским базенима почиње у понедељак, 26. јуна. У току су завршне припреме, сви технички системи базена су у функцији, ремонтовано је све што је било неопходно. Тренутна температура воде је 23 степена али свакако наредних дана температура воде ће достићи неки оптимум око 25 степени.

Цена улазнице је остала непромењена, дневна карта је 150 динара док ће цена месечне карте износити 2 300 динара. Право на бесплатан улаз имаће деца до седам године, ђаци са просеком 5.0, особе са инвалидитетом и спортисти који имају републичка одличја.

Као и сваке године, исправност воде вршиће Завод за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару. Удружење спасилаца на води Србије обављаће спасилачке услуге, док ће о безбедности купача бринути приватно медицинско особље. Купачима ће на располагању бити бесплатни сунцобрани и лежаљке а освежење могу потражити у кафићу у оквиру базена.

На Борском језеру још увек није почела купалишна сезона, истиче Завиша Милосављевић, в.д. директора Установе Спортски центар и напомиње да услед високог водостаја и мутне воде овогодишња сезона не може почети као што је то било претходних година. У току наредне недеље биће одрађене припреме, како би купање на главној плажи било доступно љубитељима Борског језера.