БОР:ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ НИЧУ НА СВЕ СТРАНЕ

Дивље депоније ничу на све стране. Будући да несавесни грађани не бацају смеће на предвиђеним местима, депоније се изнова појављују. Отпад се баца поред контејнера, на улицама, у парковима, на свим приступачним местима, па чак и у близини река. Иако ЈКП „3. октобар“  улаже своје капацитете да санирају овај проблем, чини се да још нема коначног решења док људи сами не одлуче да нешто промене.

Данас смо обишли неколико локација где се налазе дивље депоније. У Слатинском насељу, неодговорним понашањем  појединаца направљене су четири. Баш у овом насељу радници ЈКП „3. октобар“ са три камиона чистили су дивљу депонију три дана.

То је врло захтеван посао а камиони који се користе за уклањање дивљих депонија намењени су за одржавање некатегорисаних путева. Апелује се на грађане да приликом бацања кабастог комуналног отпада позову надлежне како се у будуће овакве ствари не би понављале“, истакао је Ненад Крачуновић, в.д. директора ЈКП “3. октобар”.

У недавним поплавама, управо због комуналног отпада који није складиштен по пропису дошло је до запушења мостова. Неодговорно понашање резултирало тиме што је у селу Доња Бела Река поплављено 20 домаћинстава.