Библиотекари из Кладова на Сајму књига у Београду

Међународни Београдски сајам књига је епицентар књижевног стваралаштва и образовања југоисточне Европе већ деценијама. На културном путовању кроз речи, од 21. до 29. октобра 2023. на Београдском сајму, традиционално одлазе представници Библиотека и упознају се са најновијом издавачком продукцијом са намером да обогате књижни фонд.

Библиотека из Кладова 27 година редовно обезбеђује одлазак својих библиотекара на Сајам књига са циљем да се принови књижни фодн библиотеке актуелном продукцијом књижевног стваралаштва.

“Од почетка ове године кладовска библиотека је увећала књижни фонд за близу 2.200 нових књига из опредељених средстава оснивача библиотеке, општине Кладово. Од тога купљено 1.196 а још око 1.000 књига је обезбеђено из откупа Министарства културе РС, Народне библиотеке Србије и поклона од појединаца и институција. Библиотека у граду и покретна библиотека која обилази 12 насеља општине Кладово броји око 1.300 активних корисника, на подручју општине која према подацима са последњег пописа 2022. године, живи 17.435 становника.” – истиче Жаклина Николић директорка Библиотеке у Кладову.